BlueMax på Vindängens fritids

Vindängens fritids bjöd in Blue Max för en flyguppvisning. Ca 50 barn tittade intresserat på och många hade frågor. Här får du många värdefulla tips som en nybörjare kan ha stor nytta av.

Vindängens fritids hade flera gånger hört konstiga ljud från fotbollsplanen bakom skolan och undrat vad det varit som flugit i luften. Personalen kontaktade då Blue Max och undrade om vi kunde komma och visa lite vad vi håller på med.
Undertecknad visade 13:e maj barnen och personalen några modellplan och hade en liten flyguppvisning. Jag hade minst lika kul som ni. Tack för en trevlig stund tillsammans.
Wursten som ser ut som en fjäril var finast tyckte barnen.
F-22:an riggas för flygningen. Den är byggd av depron, som egentligen är ett isoleringsmaterial. Det är lätt och starkt. Modellen drivs av en elmotor och kan både rolla och loopa vilket barnen tycktes gilla. Den flyger sakta men kan flyga riktigt fort också.
En svart segelmodell som heter Ocelot står i bakgrunden. Den har ingen motor utan kan bara flygas från Ålleberg om vinden blåser rakt mot berget.
F-22:an startas från handen och landas bara i gräset i låg fart. Man måste hålla försiktigt i modellplan och barnen fick lära sig att man inte rusar fram och börja klämma på andras plan. (Det har jag också lärt mig till slut.) Duktigt!
Alla barnen stod intresserade och tittade. En kraschlandning och en avkörd propeller blev facit av flygningen.
Med sändaren jag håller i kan jag styra planet i sidled och på höjden. Jag gasar också planet om det är ett motorplan.
Efteråt fick barnen visitkort och informationsfoldrar med länken till vår hemsida. Hoppas det väcker intresset att börja med modellflyg hos några.
Kolla länksidan för att se våra sponsorer och länkar till butiker.
Det finns radiostyrda plan från 250 kr som är trevliga att flyga en vindstilla sommarkväll.
Kontakta gärna oss om du vill veta mer.
Tack snälla Vindängen för chokladkartongen jag fick.
/Håkan

Om Mattias

Flygintresserad sedan barnsben. Sedan 2008 en modellflygare som bygger hellre (och bättre) än vad jag flyger. Sekreterare och webmaster i Bluemax.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.