Tillverka motorkåpa av PET-flaska

Visst är det förargligt när motorkåpan pulveriseras vid minska markkänning och man tvingas flyga med motorn bar? Här visar vi en enkel metod att tillverka kåpor av vanliga PET-flaskor

Först behöver du en bra form att utgå ifrån. I mitt fall så kände jag redan när jag gick igenom innehållet i byggsatsen att den medskickade motorkåpan var alltför klen. Därför bestämde jag mig för att tillverka en ny kåpa med originalet som form.


Nästa utmaning består i att hitta en PET-flaska med lämplig form och lagom tjock plast.


Fyll sedan formen med gips för att tillverka din plugg. Gjut in en M10-skruv eller motsvarande i botten.


Spänn fast pluggen och placera PET-flaskan över den. Värm sedan försiktigt med värmepistol runt om flaskan tills den krympt och format sig efter pluggen. I mitt fall var det lagom med 250 graders värme.


Skär loss skrotet från kåpan och lossa den från pluggen. Om den sittar hårt fast kan det hjälpa att blåsa med tryckluft i halsen på flaskan.


Nu återstår bara montering och målning. Slutligen ett tips: Måla gärna på insidan av kåpan så står den bättre emot repor och stötar.

/Mattias

Om Mattias

Flygintresserad sedan barnsben. Sedan 2008 en modellflygare som bygger hellre (och bättre) än vad jag flyger. Sekreterare och webmaster i Bluemax.

One thought on “Tillverka motorkåpa av PET-flaska

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.