Aircombat -Byggkväll 1

Då var 1a byggkvällen avklarad. Och det var en trevlig sådan med mycket folk som byggde plan i rasande takt, alla under Dennys övervakning.

Att bygga en Aircombat Thun går nog fort, iallafall när man har gjort det en gång.
Nu var vi några som aldrig byggt plan på detta sätt, så vi kom lite olika långt under kvällen.
Men det mesa jobbet bestod av att med smält och vitlim, limma ihop CNC skurna frigolit delar med varandra samt montera förstärkningar i trä.


Närmast syns delarna man får i byggsatsen från Denny. Det följer även med bygganvisningar, och stöd av den mest engagerade modellflygaren jag stött på! Snacka om erfarenhet och vilja att dela med sej!


Undertecknad i fart med sandpapper efter en lyckad sammanfogning av kroppen.

1a steget var att limma fast 3 st 3x15mm furu lister i kroppen. Sedan limma fast bakkroppen i kroppen, givetvis med smältlim. Slipa lite för att snygga till.


Henry verkar att ha roligt när hans Thun börjar ta form.

Vingen görs genom att limma fast 6mm blommpinne på framkanterna. Dela en furu 3×15 på längden och ha som vingbal. Sedan är det bara att sammanfoga halvorna när man har fått en ”lagom” v-form. Hur gör man det frågade jag Denny, Ta lite på en vinge bara säger han… Sen tar man målarremsor vid vingbalkarna över och under, och runt skarven i mitten.


Mitt resultat av kvällens arbete.

Ett stycke plywodd 5mm limmas på kroppen att ha som spant. Blir lite olika hur vi gör. Jag använder denna och monterar motorn i den med skruv och distanser. Andra kommer att flytta fram spantet en bit och ha Epp emellan, vi får se vad som blir bäst. Sedan var det dags att holka ur motorkåpan och limma dit den, med smältlim såklart.

Nästa Onsdag så fortsätter vi att frädigställa kropp, vinge och stabbe för att onsdagen därpå limma brunpapp på alltihop.

/Anders

Om Mattias

Flygintresserad sedan barnsben. Sedan 2008 en modellflygare som bygger hellre (och bättre) än vad jag flyger. Sekreterare och webmaster i Bluemax.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.