Guide -Så här gör du en artikel

Här är en guide som gör att ni enkelt kan skapa egna artiklar på vår hemsida. Följ bara flödet i den här guiden så kan ni på ett par minuter skapa en snygg, funktionell  och intressant artikel.

Guide:

Logga in på hemsidan, om du inte redan är inloggad.

Gå till administrationssidan och välj Inlägg -> Skapa nytt

Du kan även göra det via ”Nytt” i administrationslisten:

Ange Rubrik för artikeln och skriv sedan din artikel i stora ”rutan” där du också kan formatera texten, mm.”

Bilder laddar du upp genom att trycka på texten ”Ladda upp/infoga och därefter välja den bild du vill lägga in i artikeln genom att klicka på ”Välj bild”. Du kan även dra bilderna från utforskaren och släppa bilden direkt på uppladdningsrutan. Lägg slutligen in bilden genom att trycka på knappen ”Infoga i Innehåll”

Bilder i normala artiklar bör vara minst 600 pixlar breda. Är de bredare än 650 pixlar så skalas de automatiskt ner för att passa sidan.

 

När du skrivit this site färdigt artikeln kontrollerar att inställningarna är enligt följande i högermenyn:
Format: Standard

Kategorier: Okategoriserade eller Internt beroende på om du gör en artikel som alla kan se, eller om den enbart ska visas för inloggade medlemmar:

 

Ange några ”etiketter” som beskriver din artikel och separera dem med kommatecken. Genom att ange bra etiketter så hittar besökarna lättare din artikel.

För att en bild ska visas på förstasidan intill artikeln så behöver du trycka på ”Ange utvald bild”:

och där välja en bild genom att använda en befintlig bild eller ladda upp en ny bild. Bilden skalas automatiskt om till rätt storlek:

Välj ”Publicera” för att visa din artikel. Vill du spara artikeln utan att publicera den så vljer du istället ”Spara utkast” Om du lägger in en gammal artikel och vill datera den bakåt i tiden gör du det genom att välja ”Publicera direkt: Redigera”.

Färdigt!

/Mattias