Inför Projekt Aircombat

Efter ett studiebesök i Stenstorp så väcktes faktiskt en konstig känsla till livs. Byggsug! Joo visst! Vi kommer att bygga några plan för Aircombat. Här kommer 1a delen inför själva bygget.

Vi kommer att bygga i vår nästan insomnade bygglokal och det kommer filas, limmas och kladdas med papper och färg. Detta brukar inte vara mitt sätt att göra, jag tycker till och med en Arf kan vara jobbig…

Aircombat körs utomhus med kopior av plan från andra världskriget i skala 1:12. De är enkelt uppbyggda, oftast av frigolit liknande material och klädda med papp. De flesta kör metanolmotor i storlek .15 eller .25. Vi kommer att bygga med elsetup. Tanken är väll inte direkt att börja tävla, men vem vet!

Planen vi kommer att bygga är Thun 3603 som vi köper i byggsats. Den kommer att se ut nåt sånt här när den är klar.

Vi besökte Stenstorps ModellFlygKlubb under en bygghelg där det byggdes Aircombat maskiner för fullt.  Denny Fritche, en av det bästa Aircombat piloterna, visade oss hur man bygger planen. De säljer även kit som de själva skär till i sin CNC maskin.


Nyfikna besökare från BLMX får info av Denny.


Det var folk från spridda delar av Sverige på plats, och det byggdes förfullt!


Denny klär modellen med brunpapp, vitlim och värmer med strykjärn, vi ska göra samma är tänkt

Onsdag den 26 Januari drav vi igång med byggandet.

Länk till ACEs där ni kan läsa det mesta om aircombat.
http://aircombat.se/

/Anders

Om Mattias

Flygintresserad sedan barnsben. Sedan 2008 en modellflygare som bygger hellre (och bättre) än vad jag flyger. Sekreterare och webmaster i Bluemax.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.