Blade MQX

Det verkade kul att testa en Quadkopter. Valet föll för en liten Blade MQX. Den är  30×30 cm och väger med ack 75gram. 4 st borstade motorer drivs av en kombinerad enhete med 3axligt gyro, mottagare och 4 fartreglage.

I lådan finns helikopter, 500mah1s ack, laddare, extra proppar samt manual. Obsevera att tidningen Radiostyrt testar MQXen i senaste nummret, fick hem tidning och heli samtidigt! I med acken i laddaren och ladda. Den laddar med 0,7A, enligt manual kan man ladda med 1A, så jag kommer att köra med min vanliga laddare på hemmaplan.

 

Jag köpte en BNF altså BindAndFly då jag har en Spektrum sändare. Det var enkelt att binda och man kör med radion i flygplan läge inte helikopter. Ställde alla kanaler på 100% och Expo på 20% för att sedan åka till lokalen för provflygning.

Och hur flyger den då? Bra! Den är inte lika lättflugen som andra småhelisar med gyro, utan beter sej mer som en helikopter. Ger man fart framåt så fortsätter den, man måste alltså ta lite bakåt för att få stopp på den. Men den är givetvis mycket enklare att hovra och flyga än en ”riktig” helikopter. Jag ställde ner utslagen till ca 80% på allt utom roder, då blev den trevligare. Nedan följer en film från inomhuspremiären.

Har även testat lite lätt ute i svag vind, och den funkar fint där med. Flygtiden verkar att hamna på 8minuter. Kommer även att prova den med en liten kamera under, får se om det går.

Kan varmt rekommendera denna!

/Anders

Om Anders C

Ordförande i BlueMax sedan 2011

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.