MBS R/C Models i Herrljunga

På en bakgård djupt inne i Herrljungas villaområden sker det spännande saker. Där håller nämligen Magnus till med sitt företag MBS R/C Models.

Även om företaget i sig inte är så stort eller känt, så har ändå de flesta av oss sett hans vackra balsabyggsatser av J35 Draken, AJ37 Viggen och SK60. (Bilden är hämtad från MBS hemsida.)

Själva byggnaden där han både konstruerar sina modeller och bedriver försäljning är är inte så stor eller uppseendeväckande. Friggeboden är belägen på baksidan av hans villaträdgård och det är faktiskt lite svårt att hitta dit. Trots att jag besökt honom flera gånger tidigare klev jag in till hans granne när jag skulle göra detta reportaget.

Måndagskvällar är det öppet i butiken för försäljning, och den här kvällen bjöds vi kunder på glögg och pepparkakor när vi klev in i värmen.

I det inre utrymmet i lokalen konstruerar han sina modeller. Det är mycket hysch, hysch kring kommande modeller, men Magnus avslöjar i alla fall att nästa modell kommer kommer vara i samma storleksklass, så man kan använda samma landställ och EDF som till tidigare modeller.

Många tror att MBS enbart säljer balsa, men som ni ser på bilderna är butiken välfylld med allt från radiosändare till propellrar.  Gallerförsedda fönster och rejäla dörrar hindrar effektiv alla inbrottsförsök.

Här sitter jag med några andra kunder och samspråkar. Det är lätt hänt att besöken tar lite tid eftersom man kan bli sittandes länge och diskutera olika konstruktionslösningar med Magnus och andra kunder.

Jag fick många praktiska tips för mitt bygge, tex för hur jag ska planka och glasfiberklä min modell.

Tillslut kan man ändå bege sig hemåt med balsa och andra tillbehör som för min Spitfire lite närmare en premiärtur.

/Mattias

 

Om Mattias

Flygintresserad sedan barnsben. Sedan 2008 en modellflygare som bygger hellre (och bättre) än vad jag flyger. Sekreterare och webmaster i Bluemax.

2 thoughts on “MBS R/C Models i Herrljunga

  1. Trevligt med reportage från the shed. Skulle kanske kunna bli en reportageserie att besöka varandras hobbyrum?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.