Så här använder du vår nya hemsida

På startsidan

Överst på sidan finns en menyrad där du når informationssidor om klubben samt en förteckning av samtliga artiklar. Om du är inloggad ser du dessutom menyn för Medlemssidor där du som medlem når intern information och artiklar.

Längst till höger i menyraden finns en sökruta där du kan söka på allt innehåll på sidorna.

Högt upp till vänster på sidan finns ett fält som ”puffar” för artiklar. När det här skrivs rullas det fram tio slumpmässigt utvalda artiklar, men det kan komma att ändras.

Under ”puffen” visas länkar till de åtta senast publicerade artiklarna på hemsidan. Här visa alla nya artiklar oavsett om de är öppna för allmän visning eller om de enbart visas för inloggade medlemmar. Det här är en välkommen nyhet från förra hemsidan där du var tvungen att gå till intranätet för att se de interna artiklarna.

Vänstra sidokolumnen

Överst i den vänstra sidokolumnen hittar du våra annonsörer.

Under sponsorannonserna hittar du en evenemangskalender som visar de schemalagda aktiviteter som arrangeras den närmsta månaden. Glöm dock inte bort att många spontanaktiviteter dyker upp med kort varsel beroende på väder och vind, så håll koll på anslagstavlan.

Under evenemangskalendern finns ett moln av etiketter med rubriken ”Visa artiklar om”. Klickar du tex på etiketten ”FPV” så får du upp en lista på samtliga artiklar som handlar om FPV. Ju större teckensnitt etiketten har, desto fler artiklar finns i ämnet. Det här är en smidig nyhet som underlättar mycket när man letar efter en viss sorts information.

I rullgardinsmenyn för artikelarkiv kan du leta reda på samtliga artiklar som publicerats en viss månad.

Längst ner i vänstra sidkolumnen hittar du administrativa verktyg för att logga in på sidan mm.

Högra sidokolumnen

I den högra sidokolumnen hittar du dynamisk information som publiceras av medlemmarna och andra modellflygare.

Överst i högra sidokolumnen återfinns vår gamla anslagstavla i ny tappning. Är du inloggad så skrivs dit namn automatisk ut. En nyhet här är att även icke medlemmar kan skriva meddelande här genom att ange sin e-postadress. Det borde ge bättre möjligheter för andra modellflygare och intresserade att komma i kontakt med oss.

Under anslagstavlan hittar du de senaste inläggen på vårt forum. Är du inte inloggad på hemsidan så ser du enbart de senaste innläggen i öppna forum, inte i de interna.

Därefter visas de senaste kommentarerna som lämnats på artiklarna. Det här är en nyhet som ger medlemmar och andra en möjlighet att kommentera och lämna synpunkter på de artiklar vi skriver. Nu behöver du alltså inte längre gå in i forumet för att se om något hänt på forumet.

Klubben har en egen Twitter där vi kan lägga ut information till prenumeranter. Vi kommer även att länka in Tweets från våra sponsorer så de får en direktkanal in på vår hemsida.

Medlemssidorna

Interna artiklar

Här listas samtliga artiklar som enbart rör medlemmar. Det kan vara skötselanvisningar för gräsklipparen, guider, etc.

Forum

Vårt forum har gjorts om från grunden och det finns en hel del nya funktioner att titta på. Just nu är det ngelska texter i forumet, men inom kort kommer även dessa att vara på svenska.

Första gången du går in på forumet kommer du till en ruta där du får uppge information om dig själv, tex radiokanal om du fortfarande använder långantenn.

Forumet är indelat i allmänt, köp och sälj, Maxlanda, styrelsen och hemsidan.

Allmänt

Här skriver vi om allt mellan himmel och torv…

Köp och Sälj

Här kan du lägga ut annonser som enbart visas för medlemmar. För annonser som ska visas för allmänheten hänvisar vi till Svensktmodellflyg.se och rcflyg.se.

Maxlanda

Här skriver vi information om fältet som planering inför arbetsdagar, föslag på förbättringar, klipplistor etc.

Styrelsen

Här hittar du material som protokoll från styrelse- och årsmöten, information från ordförande etc.

Hemsidan

Här kan du du information om hur hemsidan fungear, raportera buggar och komma med förslag på förbättringar.

Ny funktionalitet

Några av de nya funktionerna i forumet är:

  • Formatering av text
  • Uppladdning av bilder och dokument
  • Fastnålning av vissa inlägg
  • Förbättrad paginering
  • Prenumeration på inlägg via RSS.
  • Sökmöjlighet

 Skapa artiklar, evenemang mm

Information om hur du lägger in egna artiklar mm hittar du här:

 

Saknar du något i guiden, hör av dig till Webmaster

/Mattias

 

 

 

 

Om Mattias

Flygintresserad sedan barnsben. Sedan 2008 en modellflygare som bygger hellre (och bättre) än vad jag flyger. Sekreterare och webmaster i Bluemax.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.