Laxå Jet träff 4 maj 2013

Ett förväntansfullt gäng från tre modellflygklubbar åkte på morgonen upp till Laxå för att se på RC Jet-plan och helikoptrar. Det var Slättlandas MFK i Vara som hade arrangerat det hela, även Lidköpings MFK var med, så bussen hade en 25 tal passagerare. Under uppresan bjöds det på kaffe och hembakat bröd, mycket bra! Vi fick en genomgång av Niklas om alla Slättlanda hade pågång framöver, imponerande!!!

Resan började i solsken och ganska frisk vind. Väl framme så fick vi en genomgång av självaste Lasse Palm. Han pratade om allt möjligt som rör Jet flyg, mycket intressant och lärorikt.

Lasse Palm med sin Hawk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Huvud arragnören Lasse Palm med sin skalariktiga Hawk. Lasse bjöd senare på en mycket bra flygning, med skalariktiga manövrar.

 

Autopartner Pär med Futura

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pär från Autopartner visade upp sin fina Futura. 2,5 meter och kördes på diesel, något som iallafall jag inte visste att man gjorde. Pär genomförde ett par mycket uppskattade flygningar med låga inverterade passager och snygga 8 punktsrollar!

Under dagen så rullade alltfler moln in, och regnet såg ut att komma närsomhelst. Tyvärr hade nog väder prognosen gjort att flertalet piloter hade val att stanna hemma. Det var alltför ofta tomt i luften, och kylan gjorde sej påmind. Dock en väldigt väl arrangerad träff, och en fantastisk anläggning Laxå förfogar över. När vi något kalla påbörjade vår hemfärd hade våra förväntningar kanske inte riktigt infriats, men med trevliga flyg kollegor var det en trevlig dag ändå.

Tack till Slättlanda!

 

Här kommer ett litet bildgalleri.

/Anders

Om Anders C

Ordförande i BlueMax sedan 2011

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.