Penguin v2 FPV – del 1

Så, jag får väl dra mitt strå till stacken gällande flygplan och bygge. Blev väldigt intresserad av Sebastians Penguin, så man har spenderat många timmar genom att skumma igenom diverse forum och Youtube. Så sagt och gjort, beställde från ReadyMade RC (USA) och damp ner hemma efter lite mer än en vecka.

Tänker inte tråka ut er med bilder från när man limmar ihop lite delar (förmodar att ni alla redan sett det själva ett par gånger).

 

Så här ser det i alla fall ut någorlunda klart.  Vingspann på 1720mm och längd på 1230mm. Motor är en FinWing 2220 på 1350kv.

DSC01002

Jag gillar att hitta på lite smidiga lösningar. Eftersom jag tänkt smycka ut planet med lite fin LED belysning, och att jag inte orkar fippla med allt får många kablar, så fick man tänkta till lite.  Varför inte använda sig av en hederlig RJ45 kontakt?

DSC01000

Just nu är cockpiten förberedd för en GoPro, men innan säsongen sätter igång lär det nog vara en annan kamera där.

DSC00999

Och precis som med vingen, så vill jag inte ha för många kablar att fippla med. Då videosignalen från kameran ska till flightcontrollern/OSD:n och vända tillbaka till videosändaren, så använde jag även här en RJ45 kontakt.  Så det går både 12V och videosignal åt båda hållen.

DSC01010

Nederst är anslutning för vänstra vingen. Varför är den på höger sida undrar du kanske? Jo, för att slippa böja kabeln för mycket.  Överst är anslutning för cockpiten.

DSC01006

Något mörk bild, men det va gott om plats – tills jag började fylla upp den. En acc på 5000mAh hade jag tänkt mig. Det finns gott om plats att flytta accen för att få rätt tyngdpunkt.

DSC01005

Lite som på riktigt – en lufthastighets sensor.

DSC01004

 

Det som fattas nu är lite mer lull lull, färg och dekaler. Efter det kommer del 2 på den här serien. Samt att vädret blir lite bättre.

Kommer inom kort komma med en ny artikel om när min 550 hexa kommer bli lite mer vuxen och bli 680 kolfiber.

Om Magnus Lindgren

Tekniktokig flygnörd som gillar multicoptrar och FPV. Vice ordförande, ungdomsansvarig och webmaster.

One thought on “Penguin v2 FPV – del 1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *