Annandagsflyg i Vänersborg

På annandagen arrangerade Trollhättan/Vänersborg inomhusflyg i Idrottshusets A-hall i Vänersborg.

Anders och Markus kom tillslut iväg för att deltaga. Det var utlyst Combat, Pylon och F3P flygning men även lite tävling!

Vi packade bilen måttligt full, jag 3 plan Markus 1… När vi tillslut hittade fram och lyckades komma in så möttes vi av Felix Scander som flög i Foajen!DSC_0002Inge större problem för denna mästare inom RC-flyg!

Väl inne i A-hallen möttes vi av en stor hall med bra höjd. Men belysningen var allt annat än bra. Den bländar så pass att man får släcka ner hela motsatta sidan. Sen var läktaren besvärlig att ha som depå. Vi är oerhört bortskämda med vår fina Freja hall!

DSC_0006

Bra med läktare på andra sidan så man kan flyga in över den med.DSC_0005

Gunnar var en av arrangörerna. Även han som såg till att det fanns kaffe och Gröt under dagen.DSC_0004De riktigt fina/lätta maskinerna burades in när de inte användes!

DSC_0009

Daniel hade inte ens byggt färdigt sin modell, den premiärades sedan innan vårat sista Combat heat, men han vågade inte ställa upp idet!DSC_0010Dags för combat! Vi var med på 4 heat, mellan 5 och 7 i luften. Gick förvånansvärt bra med ganska få kollisioner, vi körde utan egna domare, så man fick hålla koll på klippen själv. Bara vi från BLMX samt Carl Olsson (jodå han var hemma en lite sväng) som körde MCV.

DSC_0008

Alexander med han ultralätta plan, väger 47 gram! Finns ytterligare 3 att ta när han sätter i rätt mottagare!!! Flög så sakta att det såg ut som slowmotion. Fans flera kärror som var nästan lika lätta, imponerande byggen och suverän flygning!

Det blev ingen Pylon körning då vi alla förstod att det var meningslöst att ställa upp mot Jonas snabba Pylonkärra. Om det blev någon konstflygtävling vet jag inte då vi drog hemåt nån timma innan slutedags.

Som vanligt mycket trevligt att komma iväg på flygträff, inte så värst mycket flugit, men desto mera pratande med andra. Det var nog ett 20 tal besökare på träffen.

Hur gick det i combaten då, joo då, jag vann 🙂

/Anders

 

Om Anders C

Ordförande i BlueMax sedan 2011

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.