Om klubben

Modellflygklubben Blue Max grundades i Falköping 1969

Klubben bedriver verksamhet inom flera olika modellflyggrenar. Vi har segel, motor, inomhus, linflyg och helikopterflyg på programmet.

Vi satsar på en avslappnad stämning/miljö i klubben, alla ska känna sig välkomna och nybörjare får god hjälp att komma igång. Det är smart att ta hjälp som nybörjare för att både spara kostnader och tid.

De allra flitigaste är också aktiva tävlingsflygare, i Blue Max har vi grupper som håller på med F3A (konstflyg), IMAC, F3C och helikopter. Men många nöjer sig med söndagsflygning och lite ”tjöt” på fältet mellan flygningarna. På senare tiden är det också en del Race-Quad på fältet.

Vi är en fristående förening som inte är med i något förbund. Men för att få flyga på vårat fält måste man vara fösäkrad. Detta gör man genom att vara medlem i RCFF eller MFKdirekt.

Klubben har ca 20 medlemmar. Vi har en egen bygglokal på Nils Ericsongatan 11 och ett eget modellflygfält, Maxlanda, ca sex km utanför Falköping. Under den mörka delen av året samlas vi i lokalen onsdagkvällar för bygge och modellflygsnack (Jämna veckor 2018-2019). Övriga tid av året är det Maxlanda som är mötesplatsen.  Om Du är intresserad av klubbens verksamhet eller vill komma hit och flyga kontakta gärna klubben.

Fältet används veckans alla dagar men på sommaren är det onsdagskvällar och helger som det är störst aktivitet.

Styrelsens sammansättning 2019:

Ordförande Anders Carlsson   Tel 0706-782170
Vice ordförande Per Carlsson
Kassör Mikael Larsson
Ledamot Dan Strängby
Sekreterare Markus Florén

Övriga funktioner:

Säkerhetsansvarig Vakant
Fältansvarig Ingo Stenberg
Tävling/Träffansvarig Anders Carlsson
Hemsida Magnus Lindgren

Välkommen att besöka oss på Maxlanda eller i lokalen.