Testa modellflyg

Du som är 10-18 år kan gratis prova på att flyga vårt skolflygplan Mentor. Om du tappar kontrollen tar en av våra erfarna piloter över och räddar modellen.  Är du under 15 år, vill vi att du har någon vuxen med dig. Även du som är över 18 år kan få prova på, men då kostar det 50 kronor.

Vi finns oftast på plats när det är fint väder, men ring eller mejla innan om du vill boka en skolflygning. Enklast kontaktar du oss via mejlen, info @ mfkbluemax.com, eller via mobil 0708-85 72 50. Håll också utkik  på startsidans anslagstavla, där brukar det framgå när vi åker ut till Maxlanda.

Ibland kan man också läsa att vi åker upp till något av hangen på Ålleberg för att flyga. Håll gärna utkik där och kom och prata med oss på plats.

Så här hittar du till Maxlanda (det går även att cykla dit, via banvallen mot Slutarp, men övergången vid södra tvärvägen är naturligtvis en risk för mindre barn).

Med Med vårt skolplan med dubbelkommando har du perfekta möjligheter att lära dig flyga modellflygplan utan att du måste krascha din egen modell.Modellen vi flyger med är en Multiplex Mentor med elektrisk motor. Modellen har fyra kanaler, motor, höjdroder, skevroder och sidroder. Den har också sporrhjul. Dessa egenskaper gör den till ett mycket lämpligt skolflygplan, som också går att göra de flesta avancerade manövrar med.Vi har också en simulator som du kan träna på.

Koncentration på topp. Det är kul att flyga med dubbelkommando.